Terminologie team building

Terminologie team buildingDin dragoste pentru Team Building si din dorinta ca participantii la programe de Team Building in general sa si inteleaga ceea ce se vorbeste acolo am conceput o lista de termeni frecventi folositi in astfel de evenimente corporate.

Ne dorim sa avem o lista cat mai completa de termeni si cu siguranta nu am inclus aici toti termenii, cu atat mai mult cu cat in fecare zi, terminologia se imbogateste. In cazul in care doriti sa ne sugerati si alti termeni des folositi in acest domeniu, va invitam sa folositi “cutia cu comentarii” din partea de jos a articolului.

Antrenarea unei echipe (Team training) – este importanta deoarece nu se focalizeaza doar pe team building, dar si pe antrenarea abilitatilor si dezvoltarea de echipe sustenabile, productive, foarte puternic motivate si care se administreaza singure.

Antreprenoriat – este o atitudine mintala insotita de o competenta pentru a transforma ideile în actiuni. Atitudinea mintala respectiva este folositoare pentru obtinerea succesului in orice domeniu al vietii sau profesiei, deci reprezinta o competenta vitala pentru orice om – dar si pentru societate

Aptitudini de lider – sunt acele aptitudini necesare pentru realizarea unei coordonari eficiente: sinceritatea, abilitatea de a delega sarcini, comunicarea, simtul umorului, dedicarea, atitudinea pozitiva, creativitatea, intuitia, abilitatea de a inspira,

Coaching – Indivizii si echipele au nevoie de feedback si  indrumare sau mentorare (coaching). Un coach ofera informatii, feedback, incurajare, instructiuni si aduce un aer pozitiv

Comunicare – este procesul de schimb de informatii prin intelegere si respect, intre doua sau mai multe persoane.

Consiliere – consilierea se refera la procesul prin care se ofera si se primesc sfaturi.

Dezvoltarea de lideri – nu este un proces natural si trebuie neaparat sa existe o combinatie intre teorie si practica

Dezvoltarea personala – primul inteles al acestei idei se refera la activitatile bazate pe efortul personal, individual, care sporesc auto-cunoasterea si constientizarea propriei identitati, dezvolta talentele si capacitatile potentiale, pentru imbunatatirea personalitatii si a calitatii vietii, precum si realizarea viselor si aspiratiilor.Al doilea înteles al conceptului de Dezvoltare personala se refera la activitatea organizata de întreprinderi pentru perfectionarea fortei lor de munca, ce constituie unul din principalii factori productivi. Aceasta activitate consta intr-un ansamblu de metode, tehnici, programe de studiu, si sisteme de evaluare a progresului. Aceasta reprezinta o influentare din exterior a persoanei/ salariatului, spre diferenta de primul înteles – care se refera la initiativa si efortul personal, individual.

Dezvoltarea resurselor umane (HR development) – se refera la strategia focalizata pe activitati menite sa invete si sa creasca angajatii din punct de vedere calitativ

Echipe performante – se refera la echipe care sunt dispuse sa fie imbunatatite, sa fie in continua schimbare, sa depaseasca asteptarile.

Educatia antreprenoriala – este o forma de învatamânt care se ocupa cu formarea competentei respective si atitudinii mintale aferente.

Educatia civica – procesul de formare a bunului cetatean prin transmiterea de cunostinte, abilitati si atitudini necesare participarii lui efective si eficiente la viata cetateneasca, sociala, politica etc.

Educatie non formala – se refera la diversele forme de influentare formativa (de modelarea caracterului) si informativa (de informare asupra unor competente sau capacitati de rezolvare a problemelor vietii) a persoanelor de toate vârstele.

Ehipa – este un numar mic de oameni cu aptitudini complementare, dedicati unui scop comun si unei abordari in care fiecare persoana este responsabila. Munca intr-o echipa este interdependenta.

HR – resurse umane (human resource)

Leadership – abilitatea de a influenta oamenii ( prin furnizarea unui scop, a unei directii si a motivatiei) in vederea realizarii sarcinilor pentru imbunatatirea organizatiei si a echipei.

Luare de decizii – implica realizarea unei selectii dintr-o multitudine de posibilitati si este o aptitudine esentiala pentru un program de team building si pentru un lider

Membru in echipa – o persoana care apartine unui anumit grup de oameni implicati in atingerea unui scop comun. Echipele de succes sunt construite cu ajutorul unor indivizi eficienti.

Munca in echipa – o activitate comuna, in cadrul unei echipe, in care fiecare persoana isi subordoneaza interesele proprii si opiniile in vederea obtinerii unei unitati si a unei eficiente in cadrul grupului. Este procesul de a lucra in cooperare cu grupul in scopul atingerii unui tel comun.

Pregatire pentru lideri (leadership training) – este importanta deoarece are o atitudine focalizata pe abordarea de teorii in completare cu pregatire practica in scopul incurajarii organizatiilor sa dezvolte lideri productivi si foarte motivati.

Team building – acopera o serie de activitati, experiente, jocuri de team building si metode menite sa construiasca echipe si sa sporeasca functionalitatea intr-o echipa deja existenta prin lucru in echipa.

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes