Bobina

Obstacolul este alcatuit dintr-o bobina uriasa prin care trece o bucata cilindrica de metal, care-i permte sa se invarta si sa aiba o stabilitate redusa in acest sens. Acest montaj este situat la o inaltime de aproximativ 1,5 metri intre doi copaci.

Ideea acestui obstacol este accea ca grupul trebuie sa treaca in partea cealalta a bobinei pe deasupra acesteia cu ajutorul persoanelor de la sol.

[wowslider id=”13″]

Busteanul suspendat

In cadrul elementelor joase de la Integro team building, un alt element este busteanul suspendat, adica un trunchi de copac plasat orizontal, la circa 30 cm de la sol, si avand 4m lungime, prins in ambele capete cu cablu otelos si atasat de doi brazi. Butucul are o mobilitate ridicata, in sensul ca la atingere el se misca in stanga in dreapta, fata si spate.Scopul este acela ca fiecare participant la team building sa treaca in picioare, pasind pe bustean, dintr-o parte in alta, pe lungimea acestuia.

[wowslider id=”14″]

Cauciucuri suspendate

Elementul consta intr-un montaj efectuat intre doi copaci unde sunt suspendate 6 cauciucuri mari, la o inaltime de 1 – 1,5m. La mijlocul cablului metalic pe care sunt suspendate cauciucurile se mai gaseste un butoi metalic fara capac si fund.

Ideea elementului este traversarea distantei dintre copaci prin acest montaj fara a atinge pamantul si fara a te folosi de cablurile care sustin cauciucurile!

[wowslider id=”15″]

Dedicarea

Imaginati-va un triunghi echilateral in plan orizontal construit din cabluri de otel. Ei bine participantii la team building trebuie sa paseasca pe un cablu, incepand cu varful triunghiului. Doi cate doi vor pasii impreuna pe aceste laturi ale triunghiului si se vor sprijini unul pe celalalt in podul palmelor si vor porni spre baza triunghiului.

Ideea acestui element este de a putea coopera cu membrul echipei pentru parcurgerea intregii distante si de a ajunge la baza triunghiului intr-o pozitie aproape orizontala (paralela) cu solul.

[wowslider id=”16″]

Lianele

Acest element este format din un cablu de otel suspendat intre 2 copaci la o inaltime de circa 2,5 m. Din metru in metru se afla cate o franghie prinsa de acest cablu de otel care atarna in jos, astfel incat participantii sa ajunga la ele. Participantii la team building trebuie sa paseasca pe un al 2-a cablu de otel, prins de aceiasi 2 copaci la circa 30 de cm fata de sol, tinandu-se de mana cu un partener si tinandu-se de acele franghii (liane) ce atarna.

Scopul acestei activitati este traversarea cablului de circa 10 m lungime, in echipe de cate 2, cu ajutorul partenerului si a lianelor.

[wowslider id=”17″]

Mersul uriasului

Acest element este format din 2 scanduri perforate din 30 in 30 de cm si in ale caror perforari s-a introdus o sfoara. Participantii la team building trebuie sa paseasca cu un picior pe una din aceste scanduri iar cu un picior pe alta si sa tina in mana cea mai apropiata sfoara.

Scopul acestui element este ca toti membrii echipei sa participe in acelasi timp sa paseasca impreuna pe o distanta de circa 15m.

[wowslider id=”18″]

Panza de paianjen

In calea grupului de participanti la team building se va afla o panza uriasa de paianjen care blocheaza drumul si nu poate fi ocolita. Panza de paianjen este formata din bucat de franghie interconecate si prinse intre doi copaci care se afla la o distanta de aproximativ 2,5 m unul de altul. Se formeaza astfel ochiuri de diferite dimensiuni, rezultand o retea suspendata vertical asemanatoare unei panze de paianjen.

Ideea elementului consta in faptul ca toata echipa trebuie sa treaca prin panza de cealalta parte, insa fiecare participant la team building este obligat sa foloseasca un alt ochi al panzei de paianjen.

[wowslider id=”19″]

Platforme maritime

Acest element este format din trei platforme de lemn de aproximativ 2m x 1,25m, construite la inaltimi diferite de la 30 cm la 1,5 m, reprezentant o ambarcatiune avariata, barca de salvare, tarmul insulei. Pe prima platforma se gasesc doua scanduri, fiecare fiind mai scurta decat distantele dintre platforme. Participantii la team building se pot folosi de acestea pentru a indeplini scopului acestei activitati adica evacuarea epavei avariate cat mai repede pentru a putea salva membrii echipei.

[wowslider id=”20″]

Traversarea mlastinii

Fiecare participant la team building va trebui sa treaca dintr-o parte in alta a mlastinii, pe rand, cu ajutorul franghiei care o au la dispozitie si cablul metalic pe care va trebui sa paseasca.

Acest exercitiu necesita coordonare iar grupul trebuie sa treaca, rand pe rand, dintr-o parte in alta a mlastinii fara sa cada in ea, dezechilibrandu-se.

[wowslider id=”21″]

Zidul mic

Elementul este format dintr-un zid de lemn de aproximativ 4 metri, care nu este prevazut cu nici o priza pentru catarare, peste care trebuie sa treaca toti membri echipei. Scopul acestui element este trecerea intregi echipe de cealalta parte a zidului, insa dupa o prealabila sfatuire cu fiecare din membrii echipei pentru a vedea cine se va catara primul si cine va ramanea la sfarsit.

[wowslider id=”22″]

Saritura la trapez

Pentru a parcurge acest element participantii la team building trebuie sa dea dovada de curaj si incredere. Elementul este format din 2 montaje. 1 dintre ele este alcatuit dintr-un trapez mobil executat din cabluri de otel si un cilindru metalic pentru priza mainilor. Iar al 2-a montaj este realizat dintr-o serie de butuci ingropati partial in sol, la diferite inaltimi. Montajul butucilor este asemanator unei scari. Participantul trebuie sa urce pe acesti butuci in functie de curajul de care da dovada. Un coechipier pune in miscare trapezul, in asa fel incat acesta este leganat spre participant. In momentul in care trapezul se afla in cea mai apropiata pozitie de participant acesta trebuie sa sara inainte pentru a prinde trapezul.

[wowslider id=”13″]
Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes