3 activitati de team building gratuite

Activitati de team building
 
Daca tot e black Friday azi, ne-am gandit sa facem si noi o reducere, sau mai bine zis sa oferim o gratuite. Va punem la dispozitie 3 activitati de team building foarte simple dar eficiente. Necesitatea de materiale este minima, iar aceste jocuri vor avea un impact asupra creativitatii, cooperarii si increderii echipei in care activati. Luati o pauza chiar acum si destindeti-va impreuna cu colegii printr-o activitate de team building. Nu uita, nu trebuie sa fi manager ca sa coordonezi o echipa, liderul inspira, managerul conduce. Succes.

Vulcanul – joc de creativitate

Materiale: 20 de farfurii din material plastic sau carton si banda adeziva sau franghie.
Reguli: Activitatea va fi prezentata participantilor ca o incercare disperata de salvare a unor persoane surprinse de o calamitate naturala (in cazul nostru eruptie vulcanica). Pentru salvare este necasara traversarea unui rau de lava, avand malurile marcate pe sol cu creta, banda adeziva, funie etc. la distanta destul de mare unul de celălalt (10-15 m.). Farfuriile sunt obiecte speciale care nu se topesc din cauza lavei. Participantii la team building care calca pe o farfurie nu se scufunda in lava, nici nu se ard. Grupul de participanti primeste farfuriile speciale în numar de 1/3 din totalul de jucatori. Grupul trebuie sa gaseasca o soluţie pentru ca toti să treaca de pe un mal pe celalalt, folosind farfuriile disponibile. Pe o farfurie poate sta un singur participant la team building, iar farfuriile pot fi mutate de participanti acolo unde le sunt necesare pentru deplasare.
Variante: Grupul se imparte in doua grupe mai mici care sunt in competitie contra timp; sau se incearca doborarea vreunui record stabilit anterior.
Pentru instructor: intrucat numarul farfuriilor este insuficient pentru a se stabili un pod fix, pe care intregul grup sa poata pasi linistit de la un mal la celalalt, solutia este ca o grupa sa traverseze, apoi un participant se intoarce la primul mal cu teancul de farfurii, care vor servi la traversarea altei grupe, etc.

Partenerul teleghidat – joc de cooperare

Materiale: doua chingi, doua esarfe, un lacat cu cheia lui.
Reguli: echipa se imparte in doua grupe egale. Din fiecare grupa se alege cate un participant care va fi legat la ochi. Pe toata durata activitatii participantii la team building nu au voie sa vorbeasca, sau sa se atinga. Cele doua chingi se intind pe sol, paralele, la o distanţa de 4-10 metri una de alta. Cele doua grupe se aseaza fata in fata,dincolo de chingi, unde vor sta tot restul jocului. Instructorul vine in spatiul liber dintre cele doua grupe si scoate din buzunar lacatul si cheia, aratandu-le participantilor, apoi aseaza lacatul intr-un loc si cheia in altul. Fiecare grupa trebuie sa-si indrume prin vorbe participantul legat la ochi, care are voie sa intre in spatiul central, pentru a gasi si lua –unul lacatul iar celalalt cheia, apoi să se apropie unul de altul si (fara a se atinge, fara a vorbi!) sa introduca cheia in lacat.
Pentru instructor: se recomanda urmatoarea organizare:

  • repriza 1: jocul se desfasoara cum este indicat mai sus, fiecare grupa face ce vrea;
  • repriza 2: timp de 3 minute fiecare grupa se sfatuieste asupra modului optim de rezolvarea sarcinii, apoi se alege alt participant si jocul se repeta ca mai sus;
  • repriza 3: se foloseste un lacat de alt tip, fara cheie, cu cifru.

Accidentatii – joc de incredere

Materiale: esarfe pentru legat la ochi.
Reguli: participantii se insira intr-o linie tinându-se de maini. Toti Sunt legati la ochi (sunt accidentati), mai putin primul si ultimul din sir. “Vazatorii” conduc sirul de “nevazatori” intr-o calatorie pe un drum presarat cu obstacole pregatite dinainte: scaune, banci, mese, usi, copaci, gropi, tufisuri, garduri etc. In timpul calatoriei, mainile tuturor participantilor la team building raman mereu apucate. “Vazatorii” de la capetele sirului vor anunta mereu obstacolele si vor indruma coechipierii cand si cum sa le treaca, iar “nevazatorii” isi vor anunta problemele pe care le au („opriti!”; „unde sa pun piciorul?” etc.). “Accidentaţii” nu vor merge pasivi si docili, ci vor participa la rezolvarea problemelor pe parcurs, anuntand-si vecinul de greutatile pe care tocmai le-au depasit („vezi ca e un ciot”, „am dat de un copac” etc.), sau sprijinindu-l la cerere etc. Din cand in cand se schimba rolurile: jucatorii de la capete devin “nevazatori” iar doi jucători din sir devin “vazatori” si vor conduce grupul in calatorie.
Variante: se poate juca şi: fara maini; fara picioare; fara vorbe.
Pentru instructor: anunta clar ca cine nu doreste sa participe la joc e liber s-o faca. Cei care nu participa la joc primesc insa sarcini: de asigurare, de observare etc.

Wordpress Themes - Wordpress Video Themes - Wordpress Travel Themes - WordPress Restaurant Themes